Zoeken

Review: Salomon Adv Skin 5 set

Als trailrunner heb ik al een aantal rugzakken versleten. Versleten is niet echt het woord, meestal worden ze vervangen alvorens ze versleten zijn, doordat je meer leert over wat je echt nodig hebt. Zoals velen ben ik begonnen met decathlon rugzak welke ik vrij lang tevreden gebruikt heb. Vooral bij langere afstanden merk je snel de minpunten van een rugzak. Bij deze was het vooral het niet elastisch zijn van de borstbanden om je ademhaling ongestoord te kunnen doen. Daarna heel kort een camelbak circuit gehad, prima comfortabel zakje met als grote minpunt het elke 5 minuten moeten aanspannen van de riempjes welke altijd maar losser schoven. Na de camelbak een nathan vapor cloud gekocht, een soldeke van een ouder model welke als gegoten zat. Doordat het een ouder model was, was deze ook wat zwaarder en waren bvb. de borstzakjes wat aan de kleine kant om bruikbaar te zijn. De rugzak was ook te groot voor wat ik nodig heb. Nu de zomer eraan zat te komen, was ik aan het uitkijken naar een lichtere rugzak met net genoeg ruimte om alles in te vervoeren wat ik nodig had.

Na het lezen/bekijken van enkele reviews en doordat Kurt hier zo tevreden over was, is het de Salomon Adv Skin 5 set geworden. Men eerste rugzakje met softflasks ipv een waterzak.


Direct na het aantrekken, merkte ik hoe licht deze rugzak wel niet was. Het voelde net als een extra kledingstuk en niet als een rugzak. Bij dit racevest zijn 2x500ml softflasks inbegrepen. Voor de langere solo trainingen heb ik er nog een extra flask bijgekocht welke ik achteraan in de rugzak draag wanneer nodig.


Zoals de naam doet vermoeden, heeft de rugzak 5 liter opbergruimte, verspreid over verschillende zakjes. Het grote achtervak is onderverdeeld in enkele compartimenten. Hierin

zit meegeleverd een isolatiedeken en een verwijderbare isolatiehoes voor een waterzak van 1.5 liter. De waterzak dien je er wel nog zelf bij te kopen, moest je deze nodig hebben. Doe je dit, dan wordt de waterdarm onderaan door de zijzakken naar voor geleid waardoor deze niet voor je gezicht zit te bengelen, zoals bij andere waterzakken.


In het hoofdvak past makkelijk een dikkere goretex regenjas of een reserve softflask. Bovenop dit hoofdvak zit in de onderste 10 cm een vrij grote horizontale, rekbare zak met bovenopaan 2 openingen zodat je hier tijdens het lopen aan kan. Hierin kan makkelijk een winddicht jasje of wat voeding. Langs de zijkanten zit zowel links als recht een kleiner met rits afsluitbaar zakje. Hierin kan je bvb je autosleutels in kwijt. Vooraan heb je de 2 grote softflask-zakken. Half over deze zakken en doorlopend naar de zijkanten heb je nog 2 grote, rekbare zakken met opening langsboven. Hierin past redelijk wat, bvb voeding, bugg, hoofdlamp, telefoon,... Boven de softflask zakken zitten langs beide kanten nog een klein zakje waarvan 1 kan afgesloten worden met rits. Hierin past niet zo veel maar kan wel handig zijn voor bvb een labello, zoutpillen, autosleutels maar dit laatste vind ik niet zo comfortabel daar het te krap wordt dan.

De rugzak wordt vastgemaakt met 2 rekbare borstbanden welke elk 3 bevestigingspunten hebben in V-vorm om een beter spannignsverdeling te hebben. Deze borstbanden kan je op een hoogte naar keuze hangen. Het vastmaken vergt in het begin wat handigheid.

De meegeleverde softflasks geven een vrij hoge waterflow, je krijgt dus een grote slok binnen en kan goed doordrinken. In mijn ogen beter dan met de meeste waterzakken.


Achteraan zit ook nog een bevestigingssysteem om stokken te hangen maar dit heb ik zelf nog niet kunnen testen daar ik hier geen gebruik van maak. En het vaak op trails verplichte fluitje zit ook aan de rugzak bevestigd.


De eerste grote test was tijdens de bijna 44km lange, zeer hete editie van de Koning van Spanje trail. Ik had in men rugzak: 2 softflasks met in totaal 1 liter drank, men autosleutels, wat wc papier, 2 sportrepen en een hoop gelletjes, verdeeld over alle zakken. Ik heb totaal geen last gehad van men rugzak en kon overal goed bij. De rugzak zat bewegingsloos vast rond mijn lichaam zonder beklemmend aan te voelen. 2de test was tijdens een solo 40km extratrail training. Hierbij had ik nog een extra gevulde softflask achteraan in het grote compartiment gestopt welke ik verwisseld heb wanneer één van de voorste leeg was. Hiervoor moet je natuurlijk wel de rugzak even uitdoen. Wederom een geslaagde test. Ik heb slechts éénmaal de borstbanden moeten strakker trekken en dat was wanneer ik de volle softflask naar voor verplaatst heb en vervangen heb door een lege, logisch dus.


205 keer bekeken0 reacties
Volg ons op
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2018 by Running On Trails

Running_on_trails is

Arvid Verreth

Kurt Van Looy

Davy Vereycken

Inge Fastenaekels

Michael Desmet

Koen Daalman

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon