Zoeken

Review: Raidlight Responsiv 10L Racevest

Een racevest is een investering die je als trailrunner vroeg of laat dient te maken. Helaas heeft elk vest nog zijn voor- en nadelen.

In deze blogpost zet ik even de voor- en nadelen van de Raidlight Responsie 10l vest op een rijtje.

De speedstraw van Raidlight in geopende positie

Wat meteen opvalt als je de racevest van Raidlight bekijkt is het feit dat je bij deze meteen 2 softflasks van 600ml meekrijgt mét handige speedstraws. Bij de meeste andere racevesten krijg je ook wel softflasks maar zijn de speedstraws nog afzonderlijk aan te kopen. Daarnaast zijn de speedstraws van Raidlight wat mij betreft ook nog eens zowat de beste op de markt: ze zijn reeds lichtjes gebogen waardoor je heel gemakkelijk kan drinken tijdens het lopen en hebben daarnaast ook nog eens een sluiting: de straw even naar boven trekken en je kan drinken, nadien snel terug even naar beneden duwen en je vermijdt onaangename lekkages. Superhandig!


De zakken waar de softflasks in zitten opgeborgen zijn op het eerste zicht wat aan de nauwe kant. De eerste keer is het wat zoeken en vloeken om de gevulde softflasks terug in de vest te krijgen, maar al snel heb je de handigheid door. Voordeel van de nauwe zakken is dat de gevulde softflasks onder spanning zitten en het drinken in het begin heel gemakkelijk gaat: je hoeft niet al meteen op de softflask te duwen om vloeistof uit de softflasks te krijgen.

Het tweede wat opvalt aan de vest, zij het iets minder opvallend, zijn de "micrometric buckles" aan de zijkant om de vest on-the-fly aan te spannen of net terug losser te maken. Tijdens de race zullen je softflasks immers steeds leger geraken en daardoor zal de vest ook steeds iets losser komen te hangen, waardoor deze mogelijk ook zou kunnen beginnen zwalpen. Dankzij de buckles aan de zijkant echter kan je tijdens het lopen de spanning van de vest bijregelen en vermijden dat de vest gaat beginnen zwalpen. Om de vest terug losser te maken volstaat het om de buckle naar de andere kant te draaien.

De vest zit uiterst comfortabel. De eerste echte test voor deze vest was de Koning Van Spanje-trail: 43 km en +1000hm. Op geen enkel moment werd ik geïrriteerd door de vest: zelfs na 5uur zat de vest nog steeds als gegoten, mede dank zij de buckles. Ik had op geen enkel moment de indruk dat ik voorzichtig moest zijn met de vest: de kwaliteit is uitstekend en de afwerking is nagenoeg perfect.

Op de rug biedt de vest nog de mogelijkheid om eventueel een waterzak te gebruiken, en biedt daarnaast meer dan voldoende opbergruimte voor de korte tot middellange trails. In de rugzak zit trouwens ook nog een kleiner zakje onderaan verborgen, ideaal voor waardevolle spullen of spullen die minder goed bestand zijn tegen vocht en condens.

Helaas heeft deze vest ook een nadeel. Dit nadeel heeft er zelfs bijna voor gezorgd dat ik zelf voor een andere vest was gegaan. De vest van Raidlight heeft vooraan slechts 2 afzonderlijke zakjes (tenzij de softflasks niet gebruikt worden) wat in mijn ogen net iets te weinig is. Toegegeven, deze zakken zijn best ruim en elastisch, maar ik worstel op dit moment nog altijd met het dilemma waar ik het best mijn sleutels steek en mijn GSM, gezien ik deze liever niet samen met gelletjes of andere tussendoortjes in 1 zak steek. Tijdens de Koning Van Spanje Trail heb ik dus mijn GSM in het afzonderlijke zakje in de rugzak gestoken, maar het nadeel hiervan is dat je niet al lopend even je GSM kan nemen om snel een foto van een schitterend uitzicht te nemen. 1 à 2 kleinere zakjes, eventueel bovenop de bestaande, afsluitbaar met een rits zouden deze vest perfect maken.

Al bij al dus 1 nadeel aan deze vest, maar voor het overige verwacht ik dat deze vest een trouwe metgezel wordt op mijn tochten en zullen we samen veel nieuwe avonturen beleven.


185 keer bekeken1 reactie
Volg ons op
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2018 by Running On Trails

Running_on_trails is

Arvid Verreth

Kurt Van Looy

Davy Vereycken

Inge Fastenaekels

Michael Desmet

Koen Daalman

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon